Dilovası Eylül ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Şayir:2,5 yılda rekor kırdık 

|

Dilovası Eylül ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Şayir:2,5 yılda rekor kırdık 

 Dilovası Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı onbir gündem maddesi ile gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Şayir, projelerinin yüzde 60’ının hayata geçtiğini ve kalanlarından hızla geçmeye devam ettiğini belirtterek, 2,5 yılda rekor kırdıklarını ifade etti. 

 Dilovası Belediyesi olağan Eylül ayı meclis toplantısı Dilovası Kültür Merkezi’nde Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. Açılış konuşmasında gündemi ve yapılan çalışmaları aktaran Başkan Şayir, “Dilovası’nda ve ülkemizde yeni eğitim öğretim yılı yüz yüze şekilde başladı. Umarım çocuklarımız eğitimlerini pandemiden uzak, en iyi şekilde devam ettirirler. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize başarılar diliyorum. 

HASTANE YOLUMUZ İLÇEMİZE DEĞER KATACAK 

Geçtiğimiz hafta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız ilçemize gelerek bir dizi ziyaretler yaptı. Ziyarette Dilovamız’a yapılacak hizmetler ve devam eden projeler konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Hastane yolumuz ile ilgili müjdeyi verdi. İnşallah yapımı bittiğinde Mimar Sinan Mahallemiz ile hastane yolumuz çok kısalmış olacak. Kamuoyunda bilgi kirliliği var. Dolgu yapılacağı, hafriyat döküleceği gibi bir manipülasyon var, bu bilgiler asla doğru değil, kesinlikle tamamı yalandır.  

Tamamen viyadük şeklinde yapılarak ilçemize değer katacaktır. İlçemizin kuzeyinde bulunan mahallelerimiz ve OSB’ler de oluşabilecek acil durumlarda bu yol, büyük kolaylık sağlayacaktır. 

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR 

İlçemiz 2021 yılında adeta şantiye döndü. Birçok noktada alt yapı ve üst yapı çalışmalarımızla birlikte projelerimizi hayata geçiyoruz. Bu süreçte halkımızla birlikte bir süre sıkıntılar yaşayacağız. Ancak bu sıkıntılar yaşanmadan hizmet yapılamıyor. İlçemize fiber altyapı yapılıyor. Bazı noktalarda yüksek gerilim hatları aşağı alınıyor. Doğalgaz gitmeyen sokaklarımıza doğalgazı ulaştırmaya devam ediyoruz. Batı kavşağımızda yoğun yağmurlarda biriken yağmur suları çok ciddi sorunlar yaşatıyordu. Büyükşehir Belediyemiz bu sorunu da çözdü. Doğu kavşağından giriş kısmında SEDAŞ’la birlikte dekoratif aydınlatma yapıyor ve o bölgemizde ki elektrik kablolarını yerin altına indiriyoruz. Tepecik Mesire alanımız bitmek üzere, önümüzdeki haftalarda açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Yapacağımız Gençlik Merkezimiz için çalışmalarımız sürüyor. İnşallah yakın zamanda ihaleye çıkaracağız. Kapalı Pazar Yerimiz ve Katlı Otoparkımızın yapımı devam ediyor. Dilovası Nihat Karataş Stadımızda yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Tavşancıl Kapalı Yüzme Havuzumuzu önümüzdeki yıl inşallah hep birlikte açacağız. Diliskelesi Mahallemizde ki hazine arazileri üzerinde ki evlerin sorununu çözmek için çalışıyoruz. İnşallah bununla ilgili güzel haberleri halkımızla da paylaşacağız. 

PROJELERİMİZİN YÜZDE 60’I HAYATA GEÇTİ 

Göreve geldiğimiz günden bu yana 2,5 yıl geçmesine karşın seçim beyannamemizde bulunan projelerimizin yüzde 60’ı hayat buldu ve bulmaya da devam ediyor. Seçim beyannamemizde yer almayan birçok projelerimizde aynı şekilde hayata geçmeye devam ediyor. Bu bizim için bir rekordur. Kısa sürede bu kadar yol almaktan çok mutluyuz. 

 

TAVŞANCIL’DA YIKIM KARARI İPTAL EDİLDİ 

Ayrıca Tavşancıl’da bulunan toplu konutlarımız ile ilgili, sit alanından dolayı yıkım kararı bulunuyordu. Bununla ilgili olarak Bakanlıklarımızla yaptığımız görüşmeler sonrası buranın üzerinde bulunan yıkım kararları kaldırıldı. Vatandaşlarımız satış yapamıyordu. Vatandaşlarımızın mağduriyeti yaptığımız görüşmeler sonrası ortadan kaldırılmış oldu” dedi.      

 

GÜNDEM GÖRÜŞÜLDÜ 

Konuşmanın ardından bir önceki meclis tutanaklarının oylanmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemde yer alan 10 gündem maddesinde bulunan kamulaştırma, plan değişikliği ve takas teklifi maddeleri komisyona havale edildi. Gündem maddelerinin ardından Başkan Şayir alınan kararların Dilovası’na ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. 


Yorup Yap

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.