Kocaeli'nin Dilovası İçesi'nde yaşayan ve uzun yıllardır Tır Şöförlüğü yapan Erhan Yalvaç, Darıca'dan Dilovası İmes'e giderken Seyir halinde olduğu esnada trafik magandalarının hedefi oldu.

|

DİLOVASI'NDA POLİSTEN TIR ŞÖFÖRÜNE KURŞUN YAĞMURU!

Kocaeli’de uzun yıllardır tır şoförlüğü yapan Erhan Yalvaç, Dilovası’nda seyir halindeyken trafik magandalarının hedefi oldu. E-5 karayolunda aksiyon filmlerini aratmayan kovalamaca sonunda aracına 10’a yakın kurşun isabet eden Yalvaç, Dilovası İlçe Jandarma Komutanlığı’na sığındı. Ekiplerin çalışmaları neticesinde Yalvaç’ın aracına kurşun yağdıranların polis memuru olduğu öğrenildi. İşte detaylar...

Olay, geçtiğimiz günlerde  Dilovası ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgi ve iddialara göre, Kocaeli’de uzun süredir tır şoförlüğü yapan Erhan Yalvaç, 41 AAD 076 plakalı tırı ile Dilvovası’ndan aldığı yükü, Darıca’ya götürdü. Burada tekrar yükleme yapan Yalvaç, Dilovası’na doğru yola çıktı. Yalvaç, Gebze  Otogar mevkine geldiğinde trafik yoğunluğu nedeniyle sol şeritte bir süre seyahat etmek zorunda kaldı.

SELEKTÖR YAPTILAR

Yalvaç, sol şeritte seyir halindeyken aynı istikamette seyir halinde olan başka bir otomobil tarafından kendisinden yol istendi. Trafik yoğunluğu nedeniyle yol veremediğini söyleyen Yalvaç, kendisine selektör yapan şahısların daha sonra sağ şeritten önüne kırdığını ve kendisini kaza yapmaya zorladığını iddia etti. Daha sonra aracın dörtlüleri yaktığını ve frene bastığını söyleyen Yalvaç, kendisini uyarmak için korna çaldığını söyledi.

HAVAYA ATEŞ ETTİ

Trafik magandalarının hedefi olduğunu söyleyen Yalvaç, ifadelerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Şahsı korna çalarak uyardıktan sonra film koptu. Aracın camından silahını çıkardı ve havaya bir el ateş etti. Daha sonra fren yaparak beni kaza yapmaya zorladı. Ben de araca çarpmamak için refleksle kendimi sağ şeride attım. Bu sırada tırın kör noktasında başka bir araç varmış. Görmedim. Otomobilin tamponundan çarptım. Çarptıktan sonra çarptığım araç hızla uzaklaştı. Önüme geçti. Ben de bu sırada tekrar sol şeride geçtim.

ARACIMA ATEŞ ETTİ

Şahsın aracına çarptığımı fark edince yavaşladım ve dörtlüleri yaktım. Çarptığım araç da yavaşladı ve bana doğru 3-4 el ateş etmeye başladı. Bu sırada yolcu koltuğunda oturan bir kişi pencereyi açarak küfürler savurmaya ve ateş etmeye devam etti. Kendimi sağ şeride attım. Şahıslar da beni takip ederek, yolumu kesmeye çalıştı.

ARACINDAN SİLAHI İLE İNDİ

Ahmet Yasin Başkaya şeridini geçince tırı durdurdum. Bana ateş eden şahıslar da 5 metre önümde durdu. Tırdan inmek için hamle yaptım. Bu sırada şahısların da araçlarından indiğini ve ellerinde silah olduğunu görünce, tırdan inmedim ve tekrar gaza bastım. Şahıslar tekrardan beni takip etmeye başladı. Takip ederken yine üzerime 2 el ateş açıldı ancak kimin ateş ettiğini görmedim.

JANDARMAYA SIĞINDI

Takip ve silah atışları çoğalınca korktum. Kendimi Dilovası İlçe Jandarma Komutanlığı’na zor attım. Jandarma’nın önüne gelince korna çaldım. Bu sırada takip eden şahıslar da araçlarından indi. Silahla tıra doğru yürümeye başladılar. “Seni mahvedeceğim, seni öldürecğeim” gibi tehditler savuruyorlardı. Bu sırada Jandarma’da görevli personel arkadaşlar geldi. Şahısları sakinleştirmeye çalıştılar. Ancak şahıslar hala bana tehditler ve küfürler savuşturmaya devam etti. Araçtan inmek istemediğimi ve yanlarından silah olduğunu söyleyince Jandarma, şahısları uzaklaştırdı. Karakola girdiğim sırada şahıslardan birisi bana “Ben polisim. Senin hayatını kaydıracağım. Sen bittin oğlum. “ diyerek, küfürler savurdu. Yanında bulunan yolcu da aynı şekilde küfürler ve tehditler savurdu.

MADDİ ZARAR BÜYÜK, ŞİKAYETÇİYİM

Olayın Gebze’de olması nedeniyle Jandarma eşliğinde Gebze Cumhuriyet  POLİS Merkezine gittik. Burada ifademi aldılar. Aracımda ne kadar zarar olduğunu bilmiyorum. Defalarca kurşunlandım. Lastiklerimi patlattılar. Devrilmekten son anda kurtuldum. Olayla ilgili olarak isimlerini polis merkezinde öğrendiğim Ümit F. İle Mehmet Miraç F.’den şikayetçiyim.”

POLİS GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Erhan Yalvaç’ın başına gelen takip ve kurşunlama olayının ardından Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, geniş çaplı soruşturma başlattı. 

KAYNAK; MERT GÜLTEKİN(KOCAELİ GÜNDEM)


Yorup Yap

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.